Nieuws

Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2019

Doe mee en maak kans op een financiering van maximum € 4000!

Op 2 oktober 2019 geeft TDC samen met de andere Belgische fairtradespelers de aftrap voor weer een verse editie van de Week van de Fair Trade. Tien dagen lang staat fair trade in the spotlights.
We willen mensen de kans geven om fair trade te ontdekken in hun buurt. Daarom moedigen we jou aan om een fairtradeproject op te zetten met je school, in je (fairtrade)gemeente, in jouw sportclub of jeugdvereniging….

Eerlijker(e) kleding

24 april 2013 was een zwarte dag voor de mondiale kledingindustrie. 1138 Bengaalse stiksters en naaisters vonden de dood toen het Rana Plaza complex instortte. Nog eens 2000 werden gewond van onder het puin gehaald. Rana Plaza was geen ongeluk, maar een symptoom van de race to the bottom die al tientallen jaren door de kledingindustrie raast. Met als triest hoogtepunt T-shirts van enkele euro’s bij Primark of andere prijsbrekers.

Interviews

Tussen 2014 en 2016 nam het Trade for Development Centre 32 interviews af met Belgische organisaties die fair trade aanbieden of die actief zijn in duurzaam toerisme.
Van heel kleine organisaties die begonnen zijn in hun keuken tot grote bedrijven die (voor een deel) voor fair trade gaan.

De geïnterviewden vertellen het verhaal achter hun organisatie: waarom ze deze keuze maken, welke weg ze hebben afgelegd en welke ervaringen ze hebben opgedaan.

Eerlijke cosmetica

Natyr

Cosmeticaproducten zijn niet alleen aan consumentenzijde een vrouwenzaak, ook aan producentenzijde zijn het vaak vrouwen die het werk verrichten. Ooit al gehoord van eerlijke cosmetica?  Verzorgings- en schoonheidsproducten die gebruik maken van fairtrade-ingrediënten en  producenten zo de kans geven op betere levensomstandigheden voor zichzelf en hun families. Producten waarbij ethiek en esthetiek hand in hand gaan, gemaakt dóór en vóór vrouwen. 

Abonneren op Nieuws