Nieuws

Fairtradebijlage in Knack

Naar jaarlijkse gewoonte publiceert het Trade for Development Centre een fairtradebijlage in Knack ter gelegenheid van de Week van de Fair Trade. Dit jaar presenteren we er onze verschillende doelstellingen om van België het Land van de Fair Trade te maken tegen 2020. Je leest meer over het aanbod aan fairtradeproducten in de Belgische supermarkten en we gaan op zoek naar duurzame en eerlijke alternatieven voor palmolie. Deze week in jouw Knack of hier online!

Belgen behoren tot Europese middenmoot op vlak van fair trade

Bron: www.deredactie.be, 29/9/15
 
De Belg gaf in 2014 gemiddeld 10,34 euro uit aan fairtradeproducten en behoort zo tot de middenmoot in Europa. Dat meldt het Trade for Development Centre naar aanleiding van de 14e Week van de fair trade, die plaatsvindt van 7 tot 17 oktober. Tijdens die periode kunnen mensen fair trade ontdekken in hun buurt door allerhande fairtradeactiviteiten.
 

32 interviews met fairtradeorganisaties

De Week van de Fair Trade is het uitgelezen moment om fair trade te leren kennen. Wie zijn de Belgische organisaties, kmo’s en grote bedrijven die dag in dag uit voor fair trade gaan? Waarom en hoe maakten ze de keuze voor fair trade? Welke moeilijkheden ondervonden ze? En waar staan ze vandaag? Het gaat vaak om bedrijven en organisaties met verrassende en vernieuwende producten: juwelen van eerlijk goud, doopsuikerverpakking, huishoudproducten van palmpitolie…

Eerlijke cosmetica: ethisch en esthetisch

Natyr

Cosmeticaproducten zijn niet alleen aan consumentenzijde een vrouwenzaak, ook aan producentenzijde zijn het vaak vrouwen die het werk verrichten. Ooit al gehoord van eerlijke cosmetica?  Verzorgings- en schoonheidsproducten die gebruik maken van fairtrade-ingrediënten en  producenten zo de kans geven op betere levensomstandigheden voor zichzelf en hun families. Producten waarbij ethiek en esthetiek hand in hand gaan, gemaakt dóór en vóór vrouwen. 

Abonneren op Nieuws