Nieuws

Eerlijker(e) kleding

24 april 2013 was een zwarte dag voor de mondiale kledingindustrie. 1138 Bengaalse stiksters en naaisters vonden de dood toen het Rana Plaza complex instortte. Nog eens 2000 werden gewond van onder het puin gehaald. Rana Plaza was geen ongeluk, maar een symptoom van de race to the bottom die al tientallen jaren door de kledingindustrie raast. Met als triest hoogtepunt T-shirts van enkele euro’s bij Primark of andere prijsbrekers.

32 interviews met fairtradeorganisaties

De Week van de Fair Trade is het uitgelezen moment om fair trade te leren kennen. Wie zijn de Belgische organisaties, kmo’s en grote bedrijven die dag in dag uit voor fair trade gaan? Waarom en hoe maakten ze de keuze voor fair trade? Welke moeilijkheden ondervonden ze? En waar staan ze vandaag? Het gaat vaak om bedrijven en organisaties met verrassende en vernieuwende producten: juwelen van eerlijk goud, doopsuikerverpakking, huishoudproducten van palmpitolie…

Eerlijke cosmetica: ethisch en esthetisch

Natyr

Cosmeticaproducten zijn niet alleen aan consumentenzijde een vrouwenzaak, ook aan producentenzijde zijn het vaak vrouwen die het werk verrichten. Ooit al gehoord van eerlijke cosmetica?  Verzorgings- en schoonheidsproducten die gebruik maken van fairtrade-ingrediënten en  producenten zo de kans geven op betere levensomstandigheden voor zichzelf en hun families. Producten waarbij ethiek en esthetiek hand in hand gaan, gemaakt dóór en vóór vrouwen. 

Abonneren op Nieuws