Semaine du commerce équitable

Projectwedstrijd Week van de Fair Trade 2018

Promoot fair trade en maak kans op € 4000 voor jouw activiteit!

De Week van de Fair Trade is een jaarlijkse campagne van het Trade for Development Centre die als doel heeft om Belgen te sensibiliseren rond fair trade. Dit jaar vindt de campagne plaats van 3 tot 13 oktober 2018. Tijdens de editie van 2016 lanceerden we de uitdaging om van België tegen 2020 het Land van de Fair Trade te maken! Het idee erachter is dat als alle Belgen samen, individueel maar ook verenigingen, beleidsmakers, gemeenten, scholen…, kiezen voor eerlijke en kwalitatieve producten we echt een verschil kunnen maken voor de producenten in het Zuiden.

Doe mee!

Help ons België mee op de kaart te zetten als Land van de Fair Trade. Bedenk een originele fairtradeactiviteit, dien je project in voor donderdag 7 juni (12.00) en maak kans op financiering voor je activiteit!

  • Bedenk met jouw school een sensibiliserende activiteit die leerlingen, leerkrachten en hun ouders laat kennismaken met fair trade;
  • Zet een originele actie op poten die jouw gemeente in de kijker zet als FairTradeGemeente of een stap dichter bij de titel brengt;
  • Breng fair trade naar je jeugdhuis en overtuig je vrienden;

NIEUW: Stuur een project in voor 2018, 2019 én 2020!
Heb je met jouw organisatie of gemeente een idee voor een sensibiliseringsactiviteit op langere termijn die bijdraagt aan de uitdaging ‘Maak van België het Land van de Fair Trade’? Dan kan je nu een project indienen voor 2018, een voor 2019 en een voor 2020. Je maakt dan kans op een financiering van maximum € 4000 per jaar.

LET OP: je hoeft geen project in te dienen voor meerdere jaren. Je kan ook, net als voorgaande jaren, een eenmalig project indienen voor de editie van 2018.

Hoe deelnemen?

Download het reglement hieronder en neem het aandachtig door. Je leest er wie kan deelnemen, op welke manier en aan welke criteria je project moet voldoen. Bovendien vind je er heel wat aandachtspunten, tips en inspiratie die je kunnen helpen bij het uitwerken van jouw project!
Vul de formulieren achteraan het reglement in en stuur ze ons per post door uiterlijk op donderdag 7 juni 2018 (12.00).

Veel succes!

Het Trade for Development Centre